Deser z… Przyprawą do kawy?
Mascarpone, ulubiony owoc i związek X czyli Przyprawa do kawy od Digesty.
Deserek ma same zalety: szybki w przygotowaniu efektownie wygląda podany w przezroczystym szkle niezależnie czy to dedykowany pucharek czy słoiczek oraz jest gwarantem zadowolenia gości
Mamy też propozycję dla wegan. Zamiast z mascarpone skorzystaj z zestawu namoczone orzechy nerkowca + mleczko kokosowe + miód. Razem zblendowane tworzą świetny (i zdrowszy!) substytut mascarpone.
Dlaczego Przyprawa do kawy? W jej skład wchodzi cukier, goździki, cynamon, imbir i kardamon. Ten słodko-korzenny aromat sprawdzi się więc nie tylko do kawy, ale też herbaty czy własnych wyrobów cukierniczych.
Czego potrzebujesz?
Mascarpone 250g
Śmietana 30% 250g
Przyprawa do kawy https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search...
Paczka herbatników
Ulubione owoce
Przygotowanie:
Do ubitej mikserem śmietanki 30% dodaj mascarpone i 2 łyżeczki Przyprawy do kawy od Digesty. Jeśli chcesz by masa była bardziej korzenna dodaj przyprawy wedle uznania. Jeśli wydaje Ci się za mało słodka, uzupełnij o łyżeczkę cukru pudru.
Herbatniki włóż do woreczka foliowego i potraktuj tłuczkiem do mięsa lub wałkiem, tak by herbatniki pokruszyły się na małe kawałki.
Deser układaj warstwowo: najpierw pokruszone herbatniki, potem masa, a na wierzch ulubione owoce. Wiadomo, że mascarpone lubi się z malinami, ale świetnie sprawdzi się też granat, mango, kaki lub kiwi. Zachęcamy do znalezienia swojej ulubionej kompozycji smakowej:)