Tysiąc Wysp w Twojej kuchni!
Sos Tysiąca Wysp idealnie komponuje się z daniem mięsnym czy słoną przekąską. Wykonany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej!
Idealny do burgerów czy mięs grillowanych.
Niezastąpiony w roli dipu do nachosów, frytek lub innych słonych przekąsek. O czym mowa? O sosie tysiąca wysp domowej roboty! Nazwa sosu pochodzi od nazwy regionu Tysiąca Wysp na pograniczu USA i Kanady, gdzie mieszkała jego wynalazczyni Sophia LaLonde. Modyfikacji oryginalnego przepisu jest wiele. Oto jedna z nich - pyszna propozycja z ogórkiem i chilli, którą przygotujesz w okamgnieniu!
Czego potrzebujesz?
6 czubatych łyżek majonezu
3 czubate łyżki ketchupu pikantnego
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżeczka marynaty 1000 Wysp od Digesty (https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search...)
1 mały ogórek konserwowy
1 łyżeczka cukru
szczypta pieprzu cayenne
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórek konserwowy pokrój w drobną kosteczkę i umieść w misce. Dodaj ketchup, majonez, marynatę 1000 Wysp i pozostałe składniki. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. I gotowe!
Sięgnij też po inne pełne aromatu mieszanki przyprawowe: https://www.digesta.com.pl/608-MIESZANKI-PRZYPRAWOWE