Klasyczny kurczak w nowej odsłonie
Danie z drobiu są bardzo popularne i często goszczą w naszej kuchni.
Mięso z piersi kurczaka jest niskokaloryczne i proste w przygotowaniu. Ta niskokaloryczna opcja zawiera także wiele składników mineralnych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dlatego też, dziś mamy dla Państwa szybką i banalnie prostą propozycję na urozmaicenie codziennego posiłku - filet z kurczaka w sezamie
Czego potrzebujesz?
✅filet z kurczaka podwójny 1 szt.
✅biały sezam 4 łyżki ➡️ https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search&s=sezam
✅przyprawa do kurczaka 1 łyżka ➡️ https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search&s=kurczak+klasyczny
✅jajko 1 szt.
✅mąka pszenna 3 łyżki
✅olej do smażenia
Przygotowanie:
1️⃣Mięso umyć, przekroić wzdłuż, natrzeć przyprawą i odstawić na godzinę.
2️⃣Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i panierować w sezamie.
3️⃣Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron na rumiano. Podawać do drugiego dania.
Smacznego! ❤️