do darmowej dostawy (tylko przez internet)
do darmowej dostawy (tylko przez internet)
Rozwiń wszystkie produkty shopping_cart Dodaj wszyskie zaznaczone produkty | Saszetka | Catering | Opakowanie 1kg | Opakowanie XXL | |||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Przędza wędl. Biała |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Przędza wędl. Kolor |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Przędza wędliniarska kolorowa Przędza wędliniarska biało-czerwona służy do przewiązywania wędlin podczas wędzenia, aby nadać kształt i utrzymać mięso w jednej formie. Przędza profesjonalna stworzona z najlepszych nici lniano-bawełnianych.
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Siatka wędliniarska biała (16) 125-36 T |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Siatka wędliniarska biała 16 125-36 Siatka o wysokiej rozciągliwości, przez co łatwa w aplikacji na szynkach. Pozwoli uzyskać tradycyjny wygląd i kształt. Siatka powinna być stosowana w temperaturze do 125 stopni C. Przeznaczona do nadziewania 1-1,5 kg szynki (przy nadziewaniu ręcznym przy użyciu rury o kalibrze 125mm).
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Siatka wędliniarska biała (18) 150-36 T |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Siatka wędliniarska biała 18 150-36 Siatka o wysokiej rozciągliwości, przez co łatwa w aplikacji na szynkach. Pozwoli uzyskać tradycyjny wygląd i kształt. Siatka powinna być stosowana w temperaturze do 125 stopni C. Przeznaczona do nadziewania 1,5-2 kg szynki (przy nadziewaniu ręcznym przy użyciu rury o kalibrze 150mm).
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Siatka wędliniarska biała (string) BIG-NET 150-8T |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Siatka wędliniarska biała string 50-8 Siatka o wysokiej rozciągliwości, przez co łatwa w aplikacji na szynkach. Pozwoli uzyskać tradycyjny wygląd i kształt, przez imitację wiązania ręcznego. Siatka powinna być stosowana w temperaturze do 125 stopni C. Przeznaczona do nadziewania 1,5 kg szynki (przy nadziewaniu ręcznym przy użyciu rury o kalibrze 140mm).
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Solanka do peklowania "Marynata boczek" |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Marynata do Boczku jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy/solanki stosowana do nastrzyku lub moczenia boczku, szynki, baleronu. W skład mieszanki wchodzą: sól peklująca (zawiera azotyn sodu), glukoza, hydrolizat białka roślinnego z kukurydzy i słonecznika, przeciwutleniacz witamina C, aromat. Dawkowanie: 500g/5l wody. Mięso musi być całkowicie zanurzone w zalewie.
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Solanka do peklowania "Marynata szynka wiejska" |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Marynata do Szynki Wiejskiej jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do nastrzyku lub moczenia szynki, baleronu, boczku. W skład wchodzą: sól peklująca (zawiera azotyn sodu), sól, glukoza, błonnik sojowy, przeciwutleniacz witamina C, pieprz czarny, aromat, lubczyk, jałowiec. Dawkowanie: 500g/5l wody. Mięso musi być całkowicie zanurzone w zalewie.
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Sól peklująca |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Mieszanka peklująca służy do rozmiękczania, peklowania mięs. Soli peklowej nie powinno się bezpośrednio spożywać, należy natrzeć nią mięso i pozostawić na noc w lodówce. Później dokładnie spłukać wodą. Tak przygotowane mięso jest delikatne i kruche. Mieszanka peklująca idealnie nadaje się do dziczyzny.
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
Sól wędzarnicza |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||
Sól wędzarnicza jest to mieszanka soli z niewielkim udziałem aromatu dymu wędzarniczego, dzięki któremu mięso uzyska wyrazisty smak i zapach wędzenia. W skład mieszanki wchodzą: sól, błonnik sojowy, aromat dymu.
|