Nuggetsy własnej roboty w chrupkiej panierce, lepsze niż w sieciówce?

Jak najbardziej!
Niby fast food
, bo dobre i chrupkie, a jednak slow food, bo wiesz co jesz.
Dobre na obiad lub jako przekąska na imprezę. Sprawdź koniecznie!
Czego potrzebujesz?

2 filety z piersi kurczaka

2,5 szklanki płatków kukurydzianych

szklanka mleka

½ szklanka mąki

jajko

“Kurczak klasyczny pikantny”

https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search&s=kurczak+klasyczny+pikantny

masło
Przygotowanie:

Mięso umyj i osusz. Pokrój na małe kawałki. Posyp mieszanką kurczak klasyczny pikantny od Digesty.

Pokrusz płatki kukurydzianę lub przez chwilę zmiel w melakserze.

Mleko, mąkę i jajka zmiksuj na jednolitą masę, dodaj sól i pieprz.

Kawałki kurczaka włóż do masy i dokładnie wymieszaj.

Obtaczaj w płatkach i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Skrop nuggetsy roztopionym masłem i posyp solą.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.
Najlepiej smakują podawane z sosem czosnkowym lub barbecue. Smacznego!