Kulinarny bilet do Mexico (i Texasu też)

list W: Przepisy Na: comment Komentarz: 0 favorite : 65

Włóż swoje sombrero, a my weźmiemy Cię w podróży do Meksyku!

Mowa oczywiście o chilli con carne podawanym z ryżem, w meksykańskiej tortilli lub jako pożywny dip do nachosów.❣️????

Czego potrzebujesz?
????400 g mielonej wołowiny
????2 puszki pomidorów krojonych/ passaty pomidorowej
????puszka czerwonej fasoli
????puszka kukurydzy
????cebula
????3 ząbki czosnku
????1 papryka czerwona
????1 papryczka chili
????200 ml bulionu
????przyprawa chilli con carne ????https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search...
????oliwa
????sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
???? Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.
???? Dodaj mięso i smaż mieszając, do momentu aż zmieni kolor.
???? Następnie dodaj pomidory.
???? Papryczkę chilli drobno pokrój i wrzuć na patelnię wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalej bulionem.
???? Przypraw mieszanką chilli con carne od Digesty. Dodaj do smaku soli i pieprzu.
???? Gotuj pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
???? Usuń gniazdo nasienne papryki i pokrój ją w kostkę. Wrzuć na patelnię wraz z kukurydzą i fasolą.
???? Duś przez około 15 minut, żeby konsystencja była lekko płynna. W razie potrzeby zredukuj gotując bez przykrycia.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota January February March April May June July August September October November December