Sos Tysiąca Wysp idealnie komponuje się z daniem mięsnym czy słoną przekąską. Wykonany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej!
Idealny do burgerów czy mięs grillowanych.

Niezastąpiony w roli dipu do nachosów, frytek lub innych słonych przekąsek.

O czym mowa? O sosie tysiąca wysp domowej roboty! Nazwa sosu pochodzi od nazwy regionu Tysiąca Wysp na pograniczu USA i Kanady, gdzie mieszkała jego wynalazczyni Sophia LaLonde. Modyfikacji oryginalnego przepisu jest wiele. Oto jedna z nich - pyszna propozycja z ogórkiem i chilli, którą przygotujesz w okamgnieniu!
Czego potrzebujesz?

6 czubatych łyżek majonezu

3 czubate łyżki ketchupu pikantnego

1 łyżeczka octu winnego

1 mały ogórek konserwowy

1 łyżeczka cukru

szczypta pieprzu cayenne

sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórek konserwowy pokrój w drobną kosteczkę i umieść w misce. Dodaj ketchup, majonez, marynatę 1000 Wysp i pozostałe składniki. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. I gotowe!

Niedziela
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December
Comments
No comment at this time!
Leave your comment