Kulinarny bilet do Mexico (i Texasu też)

list W: Przepisy Na: favorite : 393

Włóż swoje sombrero, a my weźmiemy Cię w podróży do Meksyku!

Mowa oczywiście o chilli con carne podawanym z ryżem, w meksykańskiej tortilli lub jako pożywny dip do nachosów.❣️????

Czego potrzebujesz?
????400 g mielonej wołowiny
????2 puszki pomidorów krojonych/ passaty pomidorowej
????puszka czerwonej fasoli
????puszka kukurydzy
????cebula
????3 ząbki czosnku
????1 papryka czerwona
????1 papryczka chili
????200 ml bulionu
????przyprawa chilli con carne ????https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search...
????oliwa
????sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
???? Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.
???? Dodaj mięso i smaż mieszając, do momentu aż zmieni kolor.
???? Następnie dodaj pomidory.
???? Papryczkę chilli drobno pokrój i wrzuć na patelnię wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalej bulionem.
???? Przypraw mieszanką chilli con carne od Digesty. Dodaj do smaku soli i pieprzu.
???? Gotuj pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
???? Usuń gniazdo nasienne papryki i pokrój ją w kostkę. Wrzuć na patelnię wraz z kukurydzą i fasolą.
???? Duś przez około 15 minut, żeby konsystencja była lekko płynna. W razie potrzeby zredukuj gotując bez przykrycia.

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota January February March April May June July August September October November December