Gulasz węgierski

list W: Przepisy Na: comment Komentarz: 0 favorite : 225

Gdy znów najdzie Cię ochota na placki po węgiersku, koniecznie wypróbuj nasz przepis na gulasz!

Kluczem do sukcesu Twoich placków po węgiersku jest mieszanka przyprawowa Bałkańska, która stanowi starannie wyselekcjonowany zbiór przypraw o idealnym dla gulaszu węgierskiego bukiecie smaków.
????????
Czego potrzebujesz?
????700 g wieprzowiny np. szynki, karkówki lub łopatki wieprzowej
????300 g wołowiny np. polędwicy
????oliwy
????oleju
????250 g pieczarek
????1 papryka czerwona i żółta
????1 duża ????
????600 ml bulionu
????2 łyżki koncentratu pomidorowego
????Przyprawa Bałkańska łagodna od Digesty???? https://www.digesta.com.pl/szukaj?controller=search...
????kilka liści laurowych i kulek ziela angielskiego, które znajdziesz tu????: https://www.digesta.com.pl/588-ZIOLA-I-PRZYPRAWY-JEDNORODNE
????2 ząbki????
????150 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:
????Pokrojone w kostkę mięso natrzyj marynatą z oliwy i przyprawy “Bałkańska łagodna” od Digesty.
????Mięso smaż na rozgrzanym oleju przez 5 min. W tym czasie pokrój w kostkę pieczarki, papryki, marchew. Warzywa dodaj do mięsa.
????Wlej bulion. Dodaj koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
????Przykryj i duś do miękkości, minimum przez godzinę
???? Następnie wlej śmietankę i duś przez kolejne 10 minut.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota January February March April May June July August September October November December