Kurczak w harissie

Zapraszamy do odkrycia pikantnych smaków Afryki Północnej z Digestą.
Jesteś fanem pikantnego jedzenia



Kompozycja papryk (chilli i słodkiej), kolendry, czosnku, pieprzu cayenne & kminu rzymskiego to składowe słynnej harissy występującej tak w postaci pasty, jak i przyprawy. Mieszanka przyprawowa “Harissa” od Digesty, zabierze Cię w podróż kulinarną do Afryki Północnej.
Czego potrzebujesz?






Przygotowanie:
1) Pierś kurczaka umyj, osusz, a następnie przekrój na pół.
2) Harissę wymieszaj z oregano i oliwą. Powstałą pastą natrzyj kurczaka z obu stron.
3) Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz ok. 30 minut, a na ostatnie 10 min, dołóż do kurczaka garść czarnych oliwek i garść pomidorków koktajlowych.
Serwuj w towarzystwie kaszy kuskus i greckiego sosu tzatziki.
